VERKOOP JE GROND GOED DIRECT AAN DE MAKELAAR!

Bouwgrond Verkopen

Ben je in het bezit van een stuk bouwgrond dat je graag wil verkopen, dan zijn er meerdere mogelijkheden voor de verkoop. Bij het verkopen van bouwgrond als particulier werd er voorheen vaak gekozen door de verkoop via een makelaar. In de praktijk blijkt dat de verkoop van een stuk bouwgrond via een makelaar vaak leidt tot een langdurig verkoopproces. Dit zorgt voor veel over het al dan niet verkopen van de bouwgrond.

Hoe kun je bouwgrond snel verkopen?

De snelste manier om bouwgrond te verkopen tegen een marktconforme prijs is door de directe verkoop aan ons, wij zijn de makelaar die zelf bouwgrond koopt. Hierdoor heb je direct zekerheid betreft de verkoop van de bouwgrond en blijft een lang verkoopproces je bespaart.

Wat is mijn bouwgrond waard?

Belangrijke factoren voor de waarde van bouwgrond zijn onder andere;

  • De locatie en de nabije omgeving van de bouwgrond.
  • De uiterlijke kenmerken, een rechthoekig perceel heeft een hogere waarde dan een perceel dat in een punt loopt. Hoogte verschil zorgt voor een waardevermindering van het perceel.
  • Het ontwikkelpotentieel is van invloed op de prijs van de bouwgrond.

Bouwgrond verkopen aan projectontwikkelaar

Wanneer je je bouwgrond wilt verkopen aan een projectontwikkelaar, krijgt deze een koopoptie. In de tijd tot aan de werkelijke verkoop mag je je grond op deze manier niet aan iemand anders verkopen. Hierdoor is het van belang dat je de voorwaarden voor de optie en voor de koop goed opstelt, zodat je al verplichtingen hebt.

Bepaal voor aanvang de grondprijs. Deze is afhankelijk van het soort bebouwing dat de projectontwikkelaar op je grond wilt gaan plaatsen. Het is hierbij wel van belang dat de opbrengst van de bouwgrond passend is voor jou.

Er moeten afspraken gemaakt worden over:

  • De aanbetaling en betaling koopprijs
  • Termijnen en ontbindende voorwaarden
  • Meerwaarde clausule
  • Ontbindende voorwaarden van de projectontwikkelaar
  • In welke staat wordt de grond geleverd
  • Fiscale gevolgen

Snelle En Directe Verkoop Van Bouwgrond

Wat zijn de voordelen van bouwgrond verkopen aan projectontwikkelaar?

Het grootste voordeel van het verkopen van je bouwgrond aan een projectontwikkelaar is dat omdat bouwgrond niet zo makkelijk te financieren is als een woonhuis, banken erg huiverig zijn waardoor er een groot bedrag ingelegd moet worden door de koper zelf om de bouwgrond te kunnen financieren. Wanneer je je bouwgrond dus verkoopt aan een projectontwikkelaar ben je er direct van verzekerd dat bij akkoord je bouwgrond zeker verkocht is.

Bouwgrond verkopen als particulier

De verkoop van bouwgrond als particulier gaat anders als de verkoop van bouwgrond door een bedrijf aan een projectontwikkelaar. De levering van een kavel valt onder de heffing van de BTW, namelijk 21%, ofwel de overdrachtsbelasting, namelijk 6%. Hierbij is het van belang dat er bepaald wordt of het daadwerkelijk gaat om een bouwterrein. Er is sprake van een bouwterrein wanneer er op het moment van levering van grond de grond ook daadwerkelijk bestemd is om op te bouwen. Wanneer er hiervan sprake is val de overdracht onder  de heffing van 21% btw, wanneer hier geen sprake van is valt de levering onder de 6% overdrachtsbelasting.

Over huisverkopenaanmakelaar.nl

Een veilige, zorgeloze verkoop zonder onzekerheid!

Voor alle soorten huizen van kleine studio, eengezinswoning, grachtenpand tot complete landhuizen of villa's

Geen courtage en geen makelaarskosten. Geen verborgen kosten!

Huizen van alle staten van onderhoud. Van ernstig verouderde woningen of klushuizen tot nieuwbouwhuizen of woningen die helemaal af zijn!

Wij zijn landelijk actief en voordat wij een eventuele bezichtiging uitvoeren, maken wij vooraf al duidelijk wat wij voor uw huis over hebben. Geen verrassingen en gewoon een goed bod!

1. Bod aanvragen

U start het proces door uw woning kosteloos aan te melden voor een in zijn geheel vrijblijvend bod.

2. Onderhandeling

Overeenkomen over alle details. Wat zijn uw wensen voor wat betreft overgangsdatum of oud meubilair?

3. Overdracht bij notaris

Als de koopovereenkomst is getekend, worden de gegevens naar de notaris gestuurd. Meestal kunt u de dag na de passeerdatum de overwaarde verzilveren.

onderhandeling