HET VERKOPEN VAN EEN HUIS HANGT VAN VEEL FACTOREN AF

Kosten Huis Verkopen

Denk bijvoorbeeld aan keuzes zoals:

  • Neem u een makelaar in handen?
  • Gaat u de woning zelf verkopen?
  • Verkoopt u via Funda of bijvoorbeeld via een opkoper?

Er zijn tal van manieren om een woning te verkopen. Via een opkoper is het meestal gratis, maar de opbrengsten via massale websites zoals Funda is weer variabeler. Een opkoper die weet dat uw woning via Funda niet snel verkocht is, zal dan ook minder ervoor geven. Vaak is het handig om voor plaatsing op Funda een bod bij een opkoper aan te vragen. In de meeste gevallen kiezen mensen voor een verkoopmakelaar, maar ook het zelf verkopen wordt steeds vaker gedaan.

U KUNT NATUURLIJK VOOR EEN MAKELAAR DIE PUUR OP BASIS VAN EEN VASTE VERGOEDING WERKT.

Wat Is Belangrijk Voor U?

Bij het in handen nemen van een verkoopmakelaar wordt een courtage doorgegeven. Hierin zitten kosten van plaatsing op Funda, of het maken van foto’s of video verwerkt in deze courtage. Als u echter zelf gaat verkopen, dan dient u deze kosten zelf te bekostigen. Uiteraard zal de totaalsom lager uitvallen, maar u mist dan wel de kennis en ervaring van de makelaar. Maar als u voldoende kennis heeft van vastgoed, dan kunt u het wel zelf uitvoeren. Maar kosten heeft u uiteraard altijd! Zonder goede foto’s of Funda plaatsing mist u de juiste exposure.

Naast de kosten van de promotie, dienstverlening van de makelaars en andere zaken, dient u ook kosten te maken om bijvoorbeeld uw woning verkoopklaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan het verven of behangen van uw huis. Ook dit kost geld. Een opkoper zal hier minder moeilijk over doen, waar een reguliere particuliere koper wellicht juist heel moeilijk zal doen over de afwerking.

Over huisverkopenaanmakelaar.nl

Een veilige, zorgeloze verkoop zonder onzekerheid!

Voor alle soorten huizen van kleine studio, eengezinswoning, grachtenpand tot complete landhuizen of villa's

Geen courtage en geen makelaarskosten. Geen verborgen kosten!

Huizen van alle staten van onderhoud. Van ernstig verouderde woningen of klushuizen tot nieuwbouwhuizen of woningen die helemaal af zijn!

Wij zijn landelijk actief en voordat wij een eventuele bezichtiging uitvoeren, maken wij vooraf al duidelijk wat wij voor uw huis over hebben. Geen verrassingen en gewoon een goed bod!

1. Bod aanvragen

U start het proces door uw woning kosteloos aan te melden voor een in zijn geheel vrijblijvend bod.

2. Onderhandeling

Overeenkomen over alle details. Wat zijn uw wensen voor wat betreft overgangsdatum of oud meubilair?

3. Overdracht bij notaris

Als de koopovereenkomst is getekend, worden de gegevens naar de notaris gestuurd. Meestal kunt u de dag na de passeerdatum de overwaarde verzilveren.

onderhandeling