Waardebepaling Huis

De waardebepaling voor uw huis kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Afhankelijk van het doel van de waardebepaling kunt u ervoor kiezen om een vastgoedadviseur in armen te nemen die een taxatie uitvoert. Dit is in feiten een waardebepaling, maar de waarde kan ook bepaald worden zonder hiervoor honderden euro’s aan uit te geven voor een officiële taxatie.

Erkende taxatie door taxateur of makelaar

Een waardebepaling door een makelaar of erkend taxateur kan ook gewoon officieus plaatsvinden om bijvoorbeeld de vraagprijs te bepalen. En de makelaar heeft toegang tot de juiste en recente marktgegevens, dus de waarde zal tot een zeer hoog betrouwbaarheidsniveau worden bepaald. Bij een taxatie worden er aanvullende inspecties en analyses uitgevoerd. Ook wordt een compleet en volledig taxatierapport uitgevoerd en uitgebracht. Bij een versnelde waardebepaling door een makelaar of taxateur wordt er geen rapport uitgebracht.

Erkende Modelwaarderapport Vaak Voldoende Voor Extra Financiering

Een taxatie kan ook puur op basis van een modelwaarde worden bepaald en indicatieve gegevens over de staat van de woning. Er zal dan een range of bereik uitrollen wat de mogelijke waarde is. Daarom noemt men dit nadrukkelijk een ‘modelwaarderapport’. Op basis van indexatiecijfers kan de huidige waarde zeer nauwkeurig worden bepaald en getoetst. U kunt zowel bij makelaars als via online websites een modelwaarde aanvragen. Er zijn betaalde modelwaarde rapporten die in veel gevallen geldig zijn voor de hypotheekverstrekkers, maar er zijn ook gratis tools op het internet. Het verdient niet de voorkeur om een gratis modelwaarde rapport te gebruiken voor een waardebepaling. En de hypotheekverstrekkers gebruiken het hooguit voor een extra financiering bovenop uw huidige hypotheek, zoals voor een verbouwing waar u uw onderpand kunt aantonen op basis van  een modelwaarde rapport. Waar modelwaarderapporten ook geschikt voor zijn is het verkrijgen van bijvoorbeeld een overbruggingskrediet. Dit is een krediet die bijvoorbeeld wordt gebruikt om tijdelijk uw dubbele lasten te kunnen voldoen, mocht u bijvoorbeeld eerst een huis kopen voordat u uw oude huis verkoopt. U kunt vastgoedbedrijven of makelaars vragen naar de partijen die u kunnen verwijzen naar partijen die erkende modelwaarde rapporten kunnen aanleveren.

Wat U Zelf Kunt Doen Om De Actuele Marktwaarde Te Benaderen

Tot slot kunt u natuurlijk zelf onderzoek doen naar de vraag- en koopprijzen in uw nabije omgeving. Zo vindt u op Funda al veel informatie zoals de vraagprijzen en doorlooptijden van verkoop op alle soorten huizen in uw nabije omgeving. De uiteindelijke koopsom is echter pas na maanden beschikbaar en dat kan u zuur komen te staan, aangezien de huizenprijzen tegenwoordig erg fluctueren (ook lokaal kunnen er grote verschillen zijn).

Over huisverkopenaanmakelaar.nl

Een veilige, zorgeloze verkoop zonder onzekerheid!

Voor alle soorten huizen van kleine studio, eengezinswoning, grachtenpand tot complete landhuizen of villa's

Geen courtage en geen makelaarskosten. Geen verborgen kosten!

Huizen van alle staten van onderhoud. Van ernstig verouderde woningen of klushuizen tot nieuwbouwhuizen of woningen die helemaal af zijn!

Wij zijn landelijk actief en voordat wij een eventuele bezichtiging uitvoeren, maken wij vooraf al duidelijk wat wij voor uw huis over hebben. Geen verrassingen en gewoon een goed bod!

1. Bod aanvragen

U start het proces door uw woning kosteloos aan te melden voor een in zijn geheel vrijblijvend bod.

2. Onderhandeling

Overeenkomen over alle details. Wat zijn uw wensen voor wat betreft overgangsdatum of oud meubilair?

3. Overdracht bij notaris

Als de koopovereenkomst is getekend, worden de gegevens naar de notaris gestuurd. Meestal kunt u de dag na de passeerdatum de overwaarde verzilveren.

onderhandeling