DE TARIEVEN VAN MAKELAARS VERSCHILLEN PER MAKELAAR.

Makelaarskosten

De tarieven van makelaars verschillen per makelaar. Je hebt lowbudget makelaars, maar ook makelaars die iets meer rekenen dan de gemiddelde makelaars. Een goedkopere makelaar betekent niet persé dat deze makelaar minder moeite doet, maar in de praktijk zal dit meestal wel zo zijn. Een makelaar die kan rekenen op een hogere vergoeding of courtage zal mogelijk meer moeite nemen om meer uit de woning te halen. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn en die extra moeite hoeft niet altijd te resulteren in een hogere opbrengst. De kosten van een makelaar hangt ook af van de opdracht die u hem geeft.

De meest voorkomende diensten van makelaars

  1. Aankoopmakelaar
  2. Verkoopmakelaar
  3. Advies
  4. Taxatie

De meest voorkomende dienst is taxatie en verkoopmakelaar. Voor het aankopen heeft u niet perse een makelaar nodig, maar om uw huis te verkopen dient uw vastgoedkennis wel op een bepaald (hoog) niveau te zitten. En taxaties worden veelal uitgevoerd voor de aankoop van een woning, maar ook voor het verbeteren van een woning. Maar niet alle makelaars zijn ook taxateur, al zijn erg veel makelaars tegelijkertijd ook taxateur.

U KUNT NATUURLIJK VOOR EEN MAKELAAR DIE PUUR OP BASIS VAN EEN VASTE VERGOEDING WERKT.

Wat Is Belangrijk Voor U?

Hoe kunt u de tarieven achterhalen voor verkoop?

De tarieven voor aankoopmakelaar kunnen ook variabel zijn, maar veel makelaars hanteren een vast bedrag voor het verlenen van diensten als aankoopmakelaar. Maar ook komt het voor dat ze bijvoorbeeld voor 5 bezichtigingen+onderhandelingen een bedrag hanteren. Bij het overschrijven van dit aantal, zal het tarief hoger komen te liggen. En voor taxaties wordt meestal een vast bedrag gehanteerd. De tarieven voor taxatie zijn meestal vaste tarieven, maar hier kan worden afgeweken. Bijvoorbeeld als de woning heel groot is en er meer delen van het vastgoed moeten worden beoordeeld om een goede taxatie uit te voeren.Hoe kunt u de tarieven achterhalen voor verkoop?

Tarieven voor aankoop of taxatie

De tarieven voor aankoopmakelaar kunnen ook variabel zijn, maar veel makelaars hanteren een vast bedrag voor het verlenen van diensten als aankoopmakelaar. Maar ook komt het voor dat ze bijvoorbeeld voor 5 bezichtigingen+onderhandelingen een bedrag hanteren. Bij het overschrijven van dit aantal, zal het tarief hoger komen te liggen. En voor taxaties wordt meestal een vast bedrag gehanteerd. De tarieven voor taxatie zijn meestal vaste tarieven, maar hier kan worden afgeweken. Bijvoorbeeld als de woning heel groot is en er meer delen van het vastgoed moeten worden beoordeeld om een goede taxatie uit te voeren.
Over huisverkopenaanmakelaar.nl

Een veilige, zorgeloze verkoop zonder onzekerheid!

Voor alle soorten huizen van kleine studio, eengezinswoning, grachtenpand tot complete landhuizen of villa's

Geen courtage en geen makelaarskosten. Geen verborgen kosten!

Huizen van alle staten van onderhoud. Van ernstig verouderde woningen of klushuizen tot nieuwbouwhuizen of woningen die helemaal af zijn!

Wij zijn landelijk actief en voordat wij een eventuele bezichtiging uitvoeren, maken wij vooraf al duidelijk wat wij voor uw huis over hebben. Geen verrassingen en gewoon een goed bod!

1. Bod aanvragen

U start het proces door uw woning kosteloos aan te melden voor een in zijn geheel vrijblijvend bod.

2. Onderhandeling

Overeenkomen over alle details. Wat zijn uw wensen voor wat betreft overgangsdatum of oud meubilair?

3. Overdracht bij notaris

Als de koopovereenkomst is getekend, worden de gegevens naar de notaris gestuurd. Meestal kunt u de dag na de passeerdatum de overwaarde verzilveren.

onderhandeling