Gemiddelde kosten makelaar

Een verkoopmakelaar verdient geld aan de verkoop van je woning. Een makelaar rekent opstartkosten voor de werkzaamheden die vooraf plaats moeten vinden en brengt ook courtage in rekening bij de verkoop van de woning. Ben jij benieuwd naar de gemiddelde kosten van de makelaar? Wij sommen hier de makelaarskosten voor je op, zodat je weet wat je kunt verwachten als je met een makelaar in zee gaat.

Het tarief van de makelaar bestaat uit twee delen

De makelaarskosten bestaan uit de opstartkosten en de courtage. De opstartkosten betaal je al voordat de woning te koop wordt aangeboden. De makelaar rekent deze kosten voor onder meer het opmeten van de woning en het maken van foto’s. De courtage is het gedeelte van de kosten dat je betaalt nadat je woning daadwerkelijk verkocht is. Dit is meestal een percentage van de verkoopprijs. De opstartkosten bedragen gemiddeld zo’n € 500. Die kosten kunnen hoger uitvallen tot ongeveer € 800, maar kunnen ook slechts € 300 bedragen.

De gemiddelde courtage bij de makelaar

De gemiddelde kosten om je huis te verkopen bestaan vooral uit courtage. Gemiddeld is dit zo’n 1% van de verkoopprijs van je woning. Wordt je woning voor € 250.000 verkocht, dan betaal je gemiddeld dus € 2.500 aan courtage. Het tarief van de makelaar is dus zeker iets om rekening mee te houden wanneer je van plan bent om je woning te verkopen.

Wij helpen je gratis je huis verkopen

Wij werken iets anders dan de gemiddelde makelaar. Zo brengen we helemaal geen makelaarskosten in rekening. Wij doen als opkopende makelaar namelijk zelf een goed bod op jouw woning. We kunnen een bod doen op ieder soort huis. Dat je geen makelaarskosten betaalt is één belangrijk voordeel, maar we bieden je nog veel meer voordelen. Zo vermijd je met onze hulp een langdurig verkooptraject. Bovendien bieden wij je direct zekerheid. Ga je akkoord met ons bod, dan is je woning definitief verkocht. Er zal dus geen sprake zijn van een verkoop onder voorbehoud.

Over huisverkopenaanmakelaar.nl

Een veilige, zorgeloze verkoop zonder onzekerheid!

Voor alle soorten huizen van kleine studio, eengezinswoning, grachtenpand tot complete landhuizen of villa's

Geen courtage en geen makelaarskosten. Geen verborgen kosten!

Huizen van alle staten van onderhoud. Van ernstig verouderde woningen of klushuizen tot nieuwbouwhuizen of woningen die helemaal af zijn!

Wij zijn landelijk actief en voordat wij een eventuele bezichtiging uitvoeren, maken wij vooraf al duidelijk wat wij voor uw huis over hebben. Geen verrassingen en gewoon een goed bod!

1. Bod aanvragen

U start het proces door uw woning kosteloos aan te melden voor een in zijn geheel vrijblijvend bod.

2. Onderhandeling

Overeenkomen over alle details. Wat zijn uw wensen voor wat betreft overgangsdatum of oud meubilair?

3. Overdracht bij notaris

Als de koopovereenkomst is getekend, worden de gegevens naar de notaris gestuurd. Meestal kunt u de dag na de passeerdatum de overwaarde verzilveren.

onderhandeling

Formulier waarmee u een vrijblijvend bod kunt aanvragen

Bod aanvragen?