Koper van huis krijgt financiering niet rond

Heb je je huis verkocht, maar krijgt de koper de financiering niet rond? Dit is natuurlijk geen fijne situatie, maar wel een situatie waar je tegenaan kunt lopen bij de verkoop van je woning. Wanneer de koper de financiering niet rond krijgt is het belangrijk als verkoper dat je weet hoe je in deze situatie moet handelen.

Ontbindende voorwaarden

Wanneer een koper een bod uitbrengt kunnen hierin ontbindende voorwaarden worden meegenomen. Deze zijn er om de koper te beschermen. Eén van de meest voorkomende ontbindende voorwaarden is voorbehoud van financiering. Dit voorbehoud geeft de koper het recht om de koop niet door te laten gaan wanneer deze de hypotheek niet voor een bepaalde tijd rond krijgt. Wanneer deze voorwaarde niet is meegenomen moet de koper een boete betalen.

Wat kun je als koper doen in deze situatie

Er zijn verschillende manieren hoe je als verkoper in deze situatie kan handelen. De manier van handelen lig voornamelijk aan de afspraken die gemaakt zijn bij het opstellen van het koopcontract. Wanneer de financiering namelijk in het contract is opgenomen als ontbindende voorwaarde, heeft de koper het recht om terug te komen op de aankoop. Dit mag echter alleen wanneer aan de gegeven tijdslimiet voldaan wordt. Wanneer hier geen sprake van is, kunnen de financiële gevolgen alsnog achterhaald worden op de koper. Een andere optie kan zijn om de koper meer tijd te geven om de financiering rond te krijgen en wanneer hier nog steeds niet aan voldaan wordt de financiële gevolgen te achterhalen op de koper. In dit geval moet de koper een boete betalen van minimaal 10% van de koopsom.

LEES WAAROM ONZE WONING VERKOOP DIENST TEGENWOORDIG MEER ZEKERHEID BIEDT

Verkopen zonder onzekerheden

Bij het verkopen van je woning is het begrijpelijk dat je graag zekerheid wilt hebben over de daadwerkelijke verkoop. Wanneer je je huis aan ons verkoopt ben je er zeker van dat je woning verkocht is binnen één week. Wij zorgen voor directe zekerheid en een snelle afhandeling van de verkoop. Je bent er bij ons zeker van dat het bedrag de volgende werkdag vanaf de rekening van de van de notaris op jouw rekening staat.

Duinzigt Den Haag
Over huisverkopenaanmakelaar.nl

Een veilige, zorgeloze verkoop zonder onzekerheid!

Voor alle soorten huizen van kleine studio, eengezinswoning, grachtenpand tot complete landhuizen of villa's

Geen courtage en geen makelaarskosten. Geen verborgen kosten!

Huizen van alle staten van onderhoud. Van ernstig verouderde woningen of klushuizen tot nieuwbouwhuizen of woningen die helemaal af zijn!

Wij zijn landelijk actief en voordat wij een eventuele bezichtiging uitvoeren, maken wij vooraf al duidelijk wat wij voor uw huis over hebben. Geen verrassingen en gewoon een goed bod!

1. Bod aanvragen

U start het proces door uw woning kosteloos aan te melden voor een in zijn geheel vrijblijvend bod.

2. Onderhandeling

Overeenkomen over alle details. Wat zijn uw wensen voor wat betreft overgangsdatum of oud meubilair?

3. Overdracht bij notaris

Als de koopovereenkomst is getekend, worden de gegevens naar de notaris gestuurd. Meestal kunt u de dag na de passeerdatum de overwaarde verzilveren.

onderhandeling

Formulier waarmee u een vrijblijvend bod kunt aanvragen

Bod aanvragen?