Kosten makelaar aftrekbaar

Zijn de kosten van de makelaar aftrekbaar? Dat vraag jij je mogelijk af als je van plan bent om je woning te verkopen. Helaas moeten we je dan toch teleurstellen, want weinig kosten van de makelaar zijn aftrekbaar. De overdrachtsbelasting is niet aftrekbaar en ook de notariskosten zijn niet aftrekbaar. Welke kosten van de makelaar zijn dan wel aftrekbaar bij de (ver)koop van een woning? Daar geven we je graag een beter beeld van!

Welke kosten zijn aftrekbaar?

De taxatiekosten zijn niet aftrekbaar en ook de advieskosten kunnen helaas niet van de inkomstenbelasting afgetrokken worden. Zijn er dan überhaupt kosten die je wel van de inkomstenbelasting af kunt trekken wanneer je een woning (ver)koopt. In principe zijn alleen de afsluitkosten van de hypotheek aftrekbaar. De makelaarskosten zelf zijn niet aftrekbaar. Wil je besparen op de kosten wanneer je je huis verkoopt, dan zul je dus simpelweg voor een goedkope makelaar moeten kiezen.

Ontvang direct een vrijblijvend bod

Wil jij snel een vrijblijvend bod op je woning? Neem dan contact met ons op en ontvang al binnen enkele dagen een goed bod op je woning. Een bezichtiging is zelfs geen vereiste wanneer je met ons in zee gaat. Bovendien bieden we op ieder soort woningen en kunnen we bijvoorbeeld zelfs een bod doen indien je de woning momenteel nog verhuurt. De kosten van de makelaar zijn niet aftrekbaar, dus het feit dat je ons geen makelaarskosten betaalt, scheelt je enorm!

Verkoop aan de opkopende makelaar zonder makelaarskosten

Wij hebben een net iets andere werkwijze dan de gemiddelde makelaar. Wij kunnen de woning namelijk zelf van je overnemen, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over het verkooptraject. Nog een belangrijk voordeel daarvan is dat wij geen makelaarskosten in rekening hoeven te brengen. We hoeven de woning immers niet te promoten. In principe kun je met onze hulp dus gratis je huis verkopen. Als opkopende makelaar bieden we je echter nog meer voordelen. Zo zal er geen sprake zijn van verkoop onder voorbehoud, maar krijg je direct zekerheid. Wanneer je akkoord gaat met ons bod, kunnen wij de overdacht van de woning dezelfde week nog regelen bij de notaris.

Loosduinen
Over huisverkopenaanmakelaar.nl

Een veilige, zorgeloze verkoop zonder onzekerheid!

Voor alle soorten huizen van kleine studio, eengezinswoning, grachtenpand tot complete landhuizen of villa's

Geen courtage en geen makelaarskosten. Geen verborgen kosten!

Huizen van alle staten van onderhoud. Van ernstig verouderde woningen of klushuizen tot nieuwbouwhuizen of woningen die helemaal af zijn!

Wij zijn landelijk actief en voordat wij een eventuele bezichtiging uitvoeren, maken wij vooraf al duidelijk wat wij voor uw huis over hebben. Geen verrassingen en gewoon een goed bod!

1. Bod aanvragen

U start het proces door uw woning kosteloos aan te melden voor een in zijn geheel vrijblijvend bod.

2. Onderhandeling

Overeenkomen over alle details. Wat zijn uw wensen voor wat betreft overgangsdatum of oud meubilair?

3. Overdracht bij notaris

Als de koopovereenkomst is getekend, worden de gegevens naar de notaris gestuurd. Meestal kunt u de dag na de passeerdatum de overwaarde verzilveren.

onderhandeling

Formulier waarmee u een vrijblijvend bod kunt aanvragen

Bod aanvragen?