Opstartkosten makelaar

Al voor het verkooptraject van start gaat, betaal je normaal gesproken opstartkosten aan de makelaar. Wij zijn een makelaar zonder opstartkosten, dus bij ons is dat niet het geval. Waarom betaal je normaal gesproken dan wél opstartkosten en hoeveel rekent een makelaar aan opstartkosten? Dat leggen we je graag uit!

Wat zijn opstartkosten?

Er zijn diverse handelingen die een makelaar moet uitvoeren alvorens de woning gepromoot kan worden. Zo moeten er bijvoorbeeld foto’s gemaakt worden en moet de woning ingemeten worden. De gemiddelde makelaar zal die werkzaamheden niet gratis verrichten. Voor deze werkzaamheden betaal je dus opstartkosten, nog voordat de woning daadwerkelijk te koop wordt aangeboden. De opstartkosten van de makelaar bedragen gemiddeld circa € 500. Die kosten kunnen echter ook iets hoger of lager uitvallen.

Hoeveel rekent een makelaar in totaal?

De opstartkosten zijn niet de enige kosten die een makelaar in rekening brengt. Je betaalt namelijk ook nog courtage op het moment dat de woning daadwerkelijk verkocht wordt. Doorgaans is dat een percentage van het verkoopbedrag. De courtage is gemiddeld circa 1% van het verkoopbedrag. Wanneer je woning voor een bedrag van € 300.000 verkocht wordt, dan zal de makelaar dus nog eens zo’n € 3.000 extra rekenen.

Neem snel contact met ons op

Werk jij het liefst met een makelaar zonder opstartkosten? Neem dan vandaag nog contact met ons op, zodat we snel een goed bod op je woning kunnen doen.

Onze werkwijze als makelaar zonder opstartkosten

Wij zijn een makelaar zonder opstartkosten. Met onze hulp kun jij gratis je huis verkopen. Dit omdat wij als verkoopmakelaar een net iets andere werkwijze hebben dan de reguliere makelaar. Wij kopen je woning namelijk zelf over, waardoor we de woning niet hoeven te promoten. We kunnen daadwerkelijk ieder soort woningen overkopen. Je ontvangt bij ons altijd een vrijblijvend bod en je bepaalt zelf of je hiermee akkoord gaat. Je woning aan ons verkopen brengt ook als voordeel met zich mee dat je direct zekerheid hebt. We kunnen de overdracht van de woning dezelfde week nog bij de notaris regelen. Er zal dus geen sprake zijn van financieringsvoorbehoud.

Hillegersberg
Over huisverkopenaanmakelaar.nl

Een veilige, zorgeloze verkoop zonder onzekerheid!

Voor alle soorten huizen van kleine studio, eengezinswoning, grachtenpand tot complete landhuizen of villa's

Geen courtage en geen makelaarskosten. Geen verborgen kosten!

Huizen van alle staten van onderhoud. Van ernstig verouderde woningen of klushuizen tot nieuwbouwhuizen of woningen die helemaal af zijn!

Wij zijn landelijk actief en voordat wij een eventuele bezichtiging uitvoeren, maken wij vooraf al duidelijk wat wij voor uw huis over hebben. Geen verrassingen en gewoon een goed bod!

1. Bod aanvragen

U start het proces door uw woning kosteloos aan te melden voor een in zijn geheel vrijblijvend bod.

2. Onderhandeling

Overeenkomen over alle details. Wat zijn uw wensen voor wat betreft overgangsdatum of oud meubilair?

3. Overdracht bij notaris

Als de koopovereenkomst is getekend, worden de gegevens naar de notaris gestuurd. Meestal kunt u de dag na de passeerdatum de overwaarde verzilveren.

onderhandeling

Formulier waarmee u een vrijblijvend bod kunt aanvragen

Bod aanvragen?