VERKOOP JE HUIS GOED DIRECT AAN DE MAKELAAR!

Huis Verkopen Via Marktplaats

Wil jij zelf je huis verkopen via Marktplaats? Dit is een makkelijke optie om je woning te verkopen en helpt je ook nog eens duizenden euro’s aan makelaarskosten te besparen. Wanneer je een huizenadvertentie op Marktplaats plaatst kun je je advertentie helemaal zelf samenstellen en weer aanpassen en dit zonder al te veel kosten. Ook ben je er via Marktplaats zeker van dat je woning gezien wordt, omdat de website dagelijks veel bezoekers aantrekt.

Hoe verkoop je je huis op marktplaats

Om je huis op marktplaats te kunnen zetten zijn er een aantal dingen die je van te voren moet doen.

  1. Het is belangrijk om eerst in kaart te brengen wat je met je huidige hypotheek gaat doen, los je deze af of houdt je deze aan voor je volgende woning.
  2. Wanneer dit in kaart gebracht is kan worden nagedacht over de verkoopprijs. Dit kun je doen door je woning te vergelijken met woningen die al op Marktplaats worden aangeboden en door te kijken of deze snel verkocht worden, of weinig geïnteresseerde verkopers aantrekt. Bij het vergelijken met andere woningen is het wel belangrijk dat je hierbij ook na gaat of je recentelijk iets verandert hebt aan je woning of extra’s, of dat er juist punten zijn die aan jouw woning verbetert kunnen worden. Op deze punten moet de vraagprijs worden aangepast.
  3. Hierna is het belangrijk dat je je huis klaar maakt voor de verkoop. Denk hierbij aan het goed schoonmaken van alle ruimtes, het opruimen van alle rommel en het doen van achterstallig onderhoud zoals het wegwerken van vlekken op muren of het repareren van een deurklink. Wanneer het huis er opgeruimd en netjes uit ziet, kun je foto’s gaan maken en je eigen advertentie samenstellen.
  4. Nu kunnen de bezichtigingen beginnen, let er hierbij wel op dat je de kopers de ruimte geeft en voel je niet te snel aangevallen bij het krijgen van een kritische opmerking.
  5. Wanneer je na de bezichtigingen uiteindelijk een bod ontvangt op de woning, is het goed om te gaan onderhandelen en niet te snel toe te geven. Het is hierbij wel van belang om zakelijk maar respectvol te blijven.
  6. Als er na het onderhandelen een akkoord bereikt is met de koper van de woning, kan een koopcontract samengesteld worden. De koper heeft hierbij 3 dagen bedenk tijd om de koop ongedaan te kunnen maken. Wanneer de bedenktijd voorbij is kan de verkoop definitief gemaakt worden.

HOE WERKT EEN VERKOOP AAN HUISVERKOPENAANMAKELAAR.NL?

Nadelen Huis Verkopen Via Marktplaats

Echter zitten er ook nadelen aan het verkopen van je woning via marktplaats. Zo zitten er op Marktplaats grotendeels koopjesjagers, die niet de maximale verkoopprijs voor jouw huis willen betalen. Ook heb je door het verkopen van je woning op Marktplaats minder juridische zekerheid. Daarnaast wordt via Marktplaats ook niet het grote publiek getrokken zoals op woningsites als Funda. Daarom is het verstandig om je huis niet alleen aan te bieden op Marktplaats, maar ook op andere platformen.

Wij zijn de makelaar die zelf ook woningen aankoopt en waarbij je direct een marktconform bod op jouw woning kunt ontvangen. Vraag daarom geheel kosteloos en vrijblijvend een bod aan en we komen graag bij je langs voor een waardebepaling.

Over huisverkopenaanmakelaar.nl

Een veilige, zorgeloze verkoop zonder onzekerheid!

Voor alle soorten huizen van kleine studio, eengezinswoning, grachtenpand tot complete landhuizen of villa's

Geen courtage en geen makelaarskosten. Geen verborgen kosten!

Huizen van alle staten van onderhoud. Van ernstig verouderde woningen of klushuizen tot nieuwbouwhuizen of woningen die helemaal af zijn!

Wij zijn landelijk actief en voordat wij een eventuele bezichtiging uitvoeren, maken wij vooraf al duidelijk wat wij voor uw huis over hebben. Geen verrassingen en gewoon een goed bod!

1. Bod aanvragen

U start het proces door uw woning kosteloos aan te melden voor een in zijn geheel vrijblijvend bod.

2. Onderhandeling

Overeenkomen over alle details. Wat zijn uw wensen voor wat betreft overgangsdatum of oud meubilair?

3. Overdracht bij notaris

Als de koopovereenkomst is getekend, worden de gegevens naar de notaris gestuurd. Meestal kunt u de dag na de passeerdatum de overwaarde verzilveren.

onderhandeling